Соцмережа фейсбук не вперше потрапляє в скандал за некоректну роботу. Дописи, в яких українці намагаються донести правду про війну в Україні. Регулярно мережею блокуються дописи, де згадується полк «Азов», полонені азовці, при цьому оскарження рішень Фейсбуку нічого не дають.

Про цю проблему в етері Громадського Інтерактивного Телебачення, поговорили з головою ГО "Автомайдан Вінниччина", представницею Руху ЧЕСНО Таїсою Гайдою.

Міністр цифрової інформації України Михайло Федоров повідомив, що він домовився із адміністрацією компанії «Meta», що ті не будуть банити дописи, проте Фейсбук і досі це робить.

«Я вважаю, що це якась антиукраїнська позиція, бо багато проросійського контенту і він не баниться», — підтверджує Гайда.

Наостанок Таїса додала:

«За будь-яке словосполучення, яке нагадує, що росія це окупант, вбивця — просто блокується і витирається. В той же час не дають нам донести правду, бо "Азов" це підрозділ, яким ми маємо гордитися, він записаний в історії вже і для росіян, окупантів, це була велика поразка в Маріуполі, коли азовці трималися стільки, були нескореними і в полоні себе вели гідно».

Більше у відео: