Військовослужбовець Збройних сил України, активіст із Володимира Сергій Барщевський вважає, що українська армія неабияк змінилась за 10 місяців війни і бути у війську сьогодні - престижно.

Про це він розповів в ефірі Громадського інтерактивного телебачення.

Я раніше проходив строкову службу в армії. Скажу чесно, що багатьом не подобалась строкова служба і багато хто шукав інші шляхи, щоб не піти в армію. Але зараз все зовсім не так. Наша армія дійсно змінилася, вона стала більш сучасною, мужньою, потужною. Дуже багато є мудрих і хороших командирів. Бути зараз у війську - це престижно, - запевняє волинянин.

Військовий згадує: у перші дні війни, чекавши чергу у військкоматі, було трохи важко зрозуміти, як між собою будуть взаємодіяти звичайні пересічні люди, які висловили бажання воювати і кадрові військові. Проте ця ситуація швидко змінилася.

Це надто стало просто і швидко, бо в кожного було бажання і мотивація. Надзвичайно важких задач в організаційному плані не було. Люди хотіли швидко вчитися, виконувати поставлені задачі. Це все стало одним великим механізмом... Я бачу, як наша армія змінюється, керівництво змінюється, відходить все від тих совкових методів, - каже він.

Також Сергій Барщевський розповів, яка наразі ситуація із забезпеченням війська:

На прикладі мого підрозділу, забезпечення у нас супер, я б сказав, на високому рівні. Це не те, що було колись... Питань із харчами й тому подібним зовсім немає, нас забезпечує Міноборони, сама частина й волонтери допомагають. Буває, звичайно, що не вистачає певних технічних засобів: рацій, тепловізорів. Проте з кожним місяцем ця ситуація покращується: що не може забезпечити військова частина - дають волонтери.