Президент Туреччини Ердоган провів розмову з путіним, в якій закликав його односторонньо припинити ведення вогню. Після чого рф заявила про «різдвяне перемир’я» з 12 год 6 січня по 24 годину 7 січня.

Чи дотримається перемир'я росія, в етері Громадського Інтерактивного Телебачення поговорили з експертом міжнародного напрямку мережі ANTS Максимом Кияком.

«Не варто вірити росіянам, тому що вже є гіркий досвід так званих Мінських домовленостей, коли росія наввипередки звинувачувала Україну в тому, що вона, мовляв, не виконує Мінські домовленості та не дотримується перемир'я», — каже Кияк.

З його слів росія хоче позиціонувати себе так, ніби вона не є агресором, а такою, що пропонує буцімто мир, а Україна не йде на її умови.

Окремо Максим звертає увагу на те, як турецька та російська сторони подали результати розмови їх лідерів:

«Російські медіа це подали в абсолютно своєму, вигідному їм, світлі: "Обговорили ситуацію в Україні", — вони завжди так кажуть, тобто не війну росії проти України, а просто ситуацію в Україні і акцентували увагу на тому, що буцімто Захід насичує Київ зброєю, інформацією і тому подібне. На сайті турецького президента було навпаки якраз наголошено на тому, що Ердоган пропонує оце перемир'я в односторонньому порядку».

Підсумовуючи Кияк закликає не вірити росіянам, оскільки жодному їх слову і путіна не варто вірити.