Ердоган провів телефонні розмови з путіним та Зеленським. Закликав росію до припинення вогню в односторонньому порядку, виступаючи ніби на стороні України. Проте всі вже давно зрозуміли, що Ердоган продовжуватиме будувати політичні та економічні зв’язки з рф, незважаючи ні на що.

Реальні причини цих перемовин, ініційованих Ердоганом обговорили в етері Громадського Інтерактивного Телебачення з експертом міжнародного напрямку мережі ANTS Максимом Кияком.

Максим вважає, що турецький лідер грає за своїми правилами і для цього має свою причину:

«Навіть скажу більше, той же Ердоган використовує комунікацію з путіним і одночасно з Україною для власних цілей. В нього скоро президентські вибори, ще будуть парламентські вибори, відповідно він використовує цю ситуацію на власну користь. Не можна говорити про те, що він за Україну. Тому що з одного боку він начебто комунікує з українською владою, з іншого — називає путіна чи не найбільшим його союзником».

Наостанок про те, чому Ердоган тримається за росію, Кияк пояснює:

«В першу чергу він тут переслідує власні інтереси, звісно не українські і, навіть, не російські. Зараз на даному етапі росія йому допомагає впоратись з інфляцією, з економічною стагнацією відповідно і в цьому сенсі Ердоган використовує росію. Проте також використовує і війну проти України, для того, щоб здобути роль регіонального лідера, тому що Туреччина, Ердоган має величезні амбіції, якраз в своєму регіоні».

 Більше дивіться у відео: