Кіберполіція викрила шахраїв, які під виглядом державних виплат «єПідтримки» ошукували людей. Вони збирали банківські дані українців та знімали кошти з рахунків.

Про це повідомила пресслужба Департаменту кіберполіції.

Організатор схеми шукав виконавців, які на замовлення створювали підробні сайти, що копіювали державні. Після чого зловмисники використовували онлайн-сервіси для масової розсилки SMS.

«Громадянам надходили повідомлення про можливість отримання соціальних виплат, зокрема єПідтримки, допомоги від ЄС, різних програм благодійних фондів. Для цього їм пропонувалося перейти за посиланням та вказати дані банківських карток, на котрі нібито буде зарахована допомога. Відомості, які користувачі вводили на фішингових сайтах, автоматично ставали відомі зловмисникам», - розповіли у кіберполіції.

Усі відомості про громадян автоматично ставали відомі зловмисникам, після чого учасники схеми привласнювали гроші з рахунків потерпілих.

За попередніми даними, у такий спосіб шахраї ошукали більше сотні громадян на загальну суму близько мільйона гривень. Підозрюваним оголошено підозру в шахрайстві та загрожує до 12 років ув’язнення.