У переддень Різдва у рідному селі Сенкевичівка Городищенської громади Луцького району попрощалися із 48-річним захисником України Віталієм Дерлюком.

Герой загинув у бою з російськими загарбниками 28 грудня 2022 року на Донеччині, - повідомили у Городищенкській громаді.

Віталій Володимирович Дерлюк з 2014 року брав безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності й суверенітету України. Нагороджений державними орденами. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну знову став на захист рідної держави. 26 лютого 2022 мобілізований до лав Збройних Сил України.

Чимало мешканців Городищенської громади та навколишніх сіл прийшли віддати останню шану загиблому воїну, серед них – рідні, друзі, представники влади, побратими та небайдужі люди, зустрівши земляка навколішки, низько схиливши голови.

Велелюдним коридором полеглого земляка провадили під звуки духового оркестру вулицями рідного селища.

На подвір’ї батьківської хати священнослужителі здійснили церемонію прощання. Чин похорону – у Свято-Юріївському храмі.

Поховали Віталія Дерлюка під залпи пострілів військової варти та Державний Гімн України на місцевому кладовищі у Сенкевичівці. У спадок батькам передали державні нагороди сина-Героя.

Довідково. Дерлюк Віталій Володимирович, 1974 р.н., з 2014 року брав безпосередню участь в антитерористичнійDsc 0511 операції, забезпеченні її проведення і захисті незалежності й суверенітету України. Нагороджений державними орденами. З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну знову став на захист рідної держави. 26.02.2022 мобілізований до лав Збройних Сил України.
Кулеметник 3 механізованого відділення 3 механізованого взводу 2 механізованої роти механізованого батальйону Дерлюк Віталій Володимирович, вірний військовій присязі, загинув 28.12.2022 року під час бою з ворожими підрозділами та ворожого артилерійського обстрілу поблизу східної околиці міста Бахмут Донецької області при здійсненні заходів із забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації проти України.