У закладах освіти Горохівської громади встановили комплекти ящиків для сортування твердих побутових відходів.

Про це повідомили на сайті громади.

Як зазначають у міськраді, цей крок спрямований на покращення екологічної ситуації та навчання молодого покоління важливим аспектам сортуванню відходів та їх переробки.

«Завдяки пілотному проекту, що передбачав встановлення 10 комплектів для сортування в місцевих навчальних закладах, учні та вчителі тепер мають змогу відокремлювати папір, скло, пластик та метал. Цей проект є продовженням іншої успішної ініціативи, відомої як «Не пали, компостуй», яка проводилася в навчальних закладах громади», - йдеться у дописі.

За кошти місцевого бюджету встановлено 10 комплектів для сортування твердих побутових відходів у Горохівському ліцеї №1, Горохівському ліцеї №2, Звиняченському, Мирненському ліцеях, Ощівській, Скобелківській, Холонівській гімназіях, а також в ЗДО «Казка», «Сонечко» м. Горохів та «Скобелка».

«Горохівська міська рада докладає зусиль для створення більш чистого та здорового оточуючого середовища, а також навчає молоде покоління цінностям відповідального відношення до природи. Завдяки цим заходам, майбутні покоління матимуть можливість наслідувати екологічно свідому поведінку та дбайливо ставитися до навколишнього світу», - додають у громаді.