Найбільше працевлаштованих біженців працездатного віку станом на зараз у Польщі.

Про це свідчать дані нового звіту Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), інформує notesfrompoland.com.

У звіті ОЕСР зібрані дані 12 із 38 країн, що входять до організації. Зазначається, що найбільше працевлаштованих біженців працездатного віку у Польщі (65%). На другому місці Британія (61%), а на третьому – Швеція (56%).

У Литві рівень зайнятості українських біженців складає 53%, у Чехії – 51%, Данії, Нідерландах та Естонії – 46%, у Франції – 33%.

Найнижчий рівень працевлаштованості зафіксований у Швейцарії та Італії – 19% працездатних біженців. Хоча у рейтингу організації не було даних про Німеччину, у серпні голова Федерального агентства з праці Андреа Налес повідомила, що частка працевлаштованих працездатних українських біженців у Німеччині становить 19%. 

Повідомляється, що українські біженці інтегруються на ринки праці приймаючих країн значно швидшими темпами, ніж інші групи біженців, яким знадобилося від 5 до 10 років, щоб отримати роботу. Значна частина можливостей працевлаштування для українських біженців – низькокваліфіковані роботи попри те, що українці мають освіту вище середнього.