До Луцька з візитом прибули Надзвичайний і Повноважний Посол Аргентинської Республіки в Україні Елена Летісія Мікусінскі та Консул Аргентинської Республіки в Україні Хорхе Мартін Куаранта.

З ними у п'ятницю, 27 жовтня, зустрілася заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, повідомили на сайті Луцькради.

Вони обговорили потенційні напрямки співпраці та можливості налагодження партнерських відносин з аргентинськими містами. Ірина Чебелюк коротко презентувала історію Луцька та зазначила, що щиро рада вітати іноземних гостей у нашій громаді.

«Ми знаходимось в прикордонній області, відповідно досить багато наших людей знають і орієнтовані на європейський розвиток країни. Відповідно і місто Луцьк рухалось у напрямку європейського розвитку. Ми реалізували дуже багато ініціатив та проєктів, які покращують життя громади», – зазначила вона.

Своєю чергою, Елена Летісія Мікусінскі повідомила, що приїхала до нашого міста, аби зустрітись з представниками аргентинської діаспори, які проживають в Луцьку. Це орієнтовно 15 людей похилого віку.

«Ми хочемо, щоб, за можливості, ви звернули на них увагу та долучали до якихось соціальних чи культурних проєктів», – сказала вона.

«Дуже приємно, що у нашому місті живуть аргентинці. Ми з радістю налагодимо з ними співпрацю. А наш департамент культури, який взаємодіє з усіма меншинами, які проживають на території громади, долучить їх до різноманітних заходів. Якщо буде ваше бажання, то ми готові розглянути пропозиції по співпраці та долучимось до ваших ідей, а також запропонуємо свої», – відповіла Ірина Чебелюк.

У міськраді додали, що під час бесіди пані Посол запропонувала в наступному році розглянути можливість підписати договір про співпрацю між містами. Наприклад з Буенос-Айресом.