Депутати вважають дії Арестовича «прямо пов’язаними з загрозою національній безпеці України».

В прямому етері ГІТу Народний депутат України від партії "Європейська Солідарність" Ростислав Паленко розповів про останні висловлювання ексрадника ОП Арестовича про "мовний талібан", про підписи, які поставлини 29 народних депутатів під заявою на Арестовича до поліції та що хоче своїми зашкварними публікаціями досягти одіозна "Слуга народу" Мар'яна Безугла.

Гість розповів, що Арестович звинуватив народну депутатку Наталію Піпу у порушенні рівноправності громадян за мовною ознакою через її заяву в поліцію щодо виконавця російського року в центрі Львова.

«Справа має вже кілька місячну історію. Цей випадок набув суспільного резонансу і пан Арестович вирішив на ньому зробити хайп. Він звернувся до суду щодо порушення справи. У нас так побудоване законодавство, що суд може вирішити, що справу можна порушити навіть якщо нема для цього підстав, але запобіджником проти зловживання є відповідальність за неправомірне повідомлення про злочин.», - наголосив пан Ростислав.

Саме тому на захист колеги депутати з різних фракцій звернулися до Національної поліції щодо зустрічної справи, яка мала б показати, що не можна зловживвати правом. Особливо в мовному питанні ми бачимо позицію Арестовича він знову повернувся до антиукраїнських висловлювань.

«От нещодавно з випадком київським таксистом, він випустив заяви, які мені здаються неадекватними. Він вирішив трішки підвищити свою популярність, можливо апелювати до решти проросійського електората, але всьому є межі. Не можна зловживати правом, не можна погрожувати використанням правоохоронної судової системи, за це передбачена відповідальність і на мою думку, він має її понести. », - сказав Народний депутат.

Чому лише 29 нардепів підписали заяву в нацполіцію на Арестовича та що хоче своїми зашкварними публікаціями досягти одіозна "Слуга народу" Мар'яна Безугла дивіться у відео.