У четвер, 5 жовтня, російські окупанти завдали дуже точного удару по кафе і магазину в селі Гроза, внаслідок чого загинула 51 людина. Правоохоронці вважають, що були навідники серед місцевих жителів.

Про це заявив начальник Слідчого управління ГУНП у Харківській області Сергій Болвінов у Facebook, - повідомляє NV.

Він також уточнив, що російські окупанти знищили будівлю повністю разом із людьми.

«Сьогодні жителі села Гроза в Куп’янському районі зібралися на поминальний обід. Прийшли цілими сім'ями, дехто з дітьми та літніми людьми. У невеликий продуктовий магазин, який тут одночасно був і місцевим кафе, росіяни влучили дуже точно. Будівлю знищили повністю разом із людьми», — заявив він.

Болвінов також додав, що в селі могли бути навідники, які й допомогли російським окупантам завдати такого удару.

«Наразі слідчі та оперативники шукають навідників. Наразі тривають обшуки. Робота на місці влучання триває. Не виключаю, що кількість жертв може бути більшою», — наголосив він.

Цей теракт став найбільшим за кількістю жертв в Україні у 2023 році. Раніше 5 жовтня прессекретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко заявив, що на поминках у селі Гроза в Харківській області були тільки цивільні, вони прощалися із загиблим військовим. У кафе перебувало близько половини села, в якому живе близько 100 осіб.

Першим на російський теракт відреагував президент Володимир Зеленський. Він назвав це абсолютно свідомим терактом і висловив співчуття рідним загиблих.

У Харківській області оголосили три дні жалоби за загиблими в Грозі, із 6 до 8 жовтня, сказала прессекретарка начальника ОДА Олена Шаповал.