У селі Борочиче Мар'янівської громади Луцького району невідомі зірвали прапор Волинської області біля храму Святого пророка Іллі.

Це трапилося у четвер, 5 жовтня.

Про це повідомив настоятель місцевої парафії Пророка Іллі, священник Андрій Андрусик, пише ВСН.

«На території храму святого пророка Іллі був підло зірваний прапор Волинської області, фото доказ прикріпляю. В такий складний час для нашої країни, зовсім не вкладається в голові, де ще знаходяться люди, які спроможні на такі вчинки. Поки одні люди трудяться для розвитку громади та храму, інші думають як нашкодити», - повідомили у дописі.

«Вчора біля нашого храму зірвали прапор Волині, ми викликали поліцію та написали відповідно заяву», – сказав душпастир інформаційній службі єпархії.

Ще у 2020 році громада пророка Іллі отримала копію Томоса – документ, що засвідчував зречення борочиченської церкви від зверхності московського патріархату. У 2022 році духовний наставник релігійної громади села Борочиче отець Юрій Зарафутдінов оголосив про перехід у ПЦУ, але за кілька днів передумав і змінив рішення. Врешті, священник пішов на фронт, так і не підтримавши своїх вірян.

Тож у травні 2023 р. парафія остаточно полишила МП, возз’єднавшись із Православною церквою України. У червні відслужили перше богослужіння українською мовою – акафіст, який очолив о. Андрій Сидор. До слова, 15 червня 1989 р. місцеві селяни одні з перших в Україні вивісили Державний прапор на найвищому місці Борочич.