У Нововолинську 11 листопада попрощалися з Костянтином Мрочком. Танкіст загинув 8 березня 2022 року у боях на Київщині.

Майже два роки тривали пошуки останків танкіста, котрий боронив Україну від російських загарбників. І лише 11 листопада вдалося поховати його тіло на Волині, - пише 24 канал.

Став «Героєм України» посмертно

Зауважимо, що 12 березня Володимир Зеленський посмертно надав волинянину звання «Герой України», а також орден «Золота зірка».

Панахида відбулася 11 листопада о 11:00 на майдані Незалежності. Попрощатися з захисником, котрий віддав життя за Україну, прийшов його колишній командир Валентин Корнієнко. Він зазначив, що ідентифікувати Костянтина Мрочка вдалося завдяки експертизі ДНК.

Поховали полеглого Героя України на кладовищі у селищі Благодатне. Звернімо увагу, що 11 листопада оголосили Днем жалоби у Нововолинську.

Що відомо про полеглого захисника

Ще у квітні 2014 року розпочалася військова служба Костянтина Мрочка. Він був з тих, хто одним із перших пішов, щоб боронити рідну землю. Герой брав участь у боях за Дебальцеве.

Матір захисника Алла Мрочко Суспільному раніше розповіла, що її син служив у танковому екіпажі «Лесик». Він відомий тим, що подолав мінне поле, щоб вивести з небезпечної зони бригаду.

Відомо, що після служби в АТО волинянин працював на фермі в Ізраїлі. А за пів року до початку повномасштабного вторгнення Костянтин Мрочко повернувся додому. Як каже його мама, »бо знав, що буде новий етап війни».

Загинув він під час танкового бою з окупантами 8 березня біля селища Макарів, що на Київщині. На жаль, танк з Костянтином Мрочком та іншими захисниками, які були всередині, згорів. 

Фото з фейсбук-сторінки Нововолинського міського голови Бориса Карпуса