У зв’язку з подіями в Україні щороку збільшується кількість військових, які повертаються з поля бою додому і стикаються з людьми, які не вміють спілкуватися з ними, чим шкодять їм. 

Про комунікацію між військовими, які були на службі або на полі бою та цивільними, що варто говорити, а що — ні та яких етичних норм цивільні мають дотримуватися із військовослужбовцями у прямому етері ГІТу обговорили з Ігорьом Холодилом, ветераном АТО, співзасновником благодійного фонду «Безпечна країна».

З його слів, з 2014 року ми маємо вже достатньо захисників, які повертаються з війни, тому потрібно пам’ятати, коли говоримо про психосоціальну адаптацію таких людей, що вони під дією постійної загрози смерті докорінно міняються: як фізично, так і психологічно.

«Ефективність їхнього повернення до цивільного життя залежить від двох компонентів:  розуміння глибинної психологічної травми, а також тієї речі, яка не лежить на поверхні, готовності суспільства прийняти цих людей», – розповів пан Ігор .

Як сказав ветеран, на жаль, минулий досвід першого етапу війни показав, що суспільство відправляє воїнів із гучними оваціями та криками: «Герої!», але коли люди повертаються з бойових дій, тоді щось відбувається не те і в суспільства починається формуватися думка, що ветерани ненормальні.

«Насправді це вже інші люди, які відповідним чином реагували на ненормальні обставини, в які вони потрапили – це потрібно розуміти», - додав чоловік .

Ветерани є дуже різні, але усі вони заслуговують на повагу у суспільстві, і вони очікують на неї. Тож, якщо говорити про комунікацію із ветеранами, то існує великий блок речей та інструментів, якими потрібно володіти.

«Перш за все, я хотів би підкреслити, що комунікація для усіх людей – це основний інструмент успішності. Ми вміємо комунікувати якщо розуміємо, що таке ефективна розмова. На жаль, цьому в школі не вчать, але ніколи не пізно навчитися ефективно комунікувати», – зазначив спікер.

Медик наголосив, що комунікація з військовослужбовцями – це певні стосунки військових та цивільних людей, а саме – вербальне та невербальне спілкування, тобто весь комплекс речей який забезпечує контакт двох людей, що хочуть один одному донести інформацію.

«На превеликий жаль, існує блок «дурнуватих» запитань до військовослужбовців. Для себе і для тих людей з якими комунікую, я вивів просту формулу вона звучить так: «Ветеранів не треба розпитувати, їх треба навчитися чути». Якщо людина в спілкуванні з ветеранами буде дотримуватися цього правила, то шанси, що вона необачно поставить травмуюче запитання знизяться до нуля.

Детальніше про цю тему дізнавайтеся у відео: