Орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно нагородили навіки 20-річного Героя з Ковельщини Михайла Волошука.

Про це повідомили у Військовій частині 1141 Національної гвардії України м. Луцьк.

Гвардійці беруть участь у відсічі збройної агресії росії на всіх напрямках, де ведуться бойові дії по захисту України.

Маріуполь, як і інші міста на сході України, стало ареною боротьби, що тривала з березня по травень 2022 року.

Солдат Волошук Михайло Богданович був гранатометником окремого загону спеціального призначення «Азов» та захищав Маріуполь до останнього. Нацгвардієць загинув у березні 2022 року.

«Йому було лише двадцять, він завжди в моєму серці. Коли я вітала свого сина з прийняттям присяги на вірність народу України, він мене виправив промовивши - на вірність нації!», - пригадує мати загиблого.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, нацгвардійцю присвоїли орден «За мужність» III ступеня.

Орден вручили голова Ковельської районної державної адміністрації Ольга Черен та командир підрозділу гвардійців у Луцьку Володимир Олійник.

Довідково. Михайло Волошук загинув 1 травня 2022 року. 19 листопада, йому минув би 22 роки. Але війна залишила його назавжди 20-річним.
Михайло навчався в ліцеї №7 Ковеля, який закінчив 2017 року. А пізніше здобував спеціальність у навчальному закладі «Ковельський центр професійно-технічної освіти». Ще підлітком відчув потяг до військової справи. Цей шлях брав початок і з глибокого знання історії, і через заняття в спортивному клубі рукопашу «Гопак», і через волонтерство в ГО «Ватра».
Влітку 2020 року хлопець долучився до одного з найкращих підрозділів України - полку «Азов». Увійшов до двадцятки його найкращих бійців, отримавши свій омріяний шеврон особисто від командира Дениса Прокопенка. Подальша служба Михайла проходила в окремому загоні спеціального призначення, де був гранатометником (оператор-навідник). Під час повномасштабного вторгнення, боронив Маріуполь у лавах ОЗСП «Азов».