Уряд прагне унеможливити «схеми» з гуманітарною допомогою, натомість волонтерська спільнота просить доопрацювати ухвалені рішення.

Про конфлікт волонтерів та влади розповіла в прямому етері ГІТу голова правління ГО "Ініціатива Е+" Валентина Варава.

Зі слів спікерки, на кордоні з Україною 1 грудня буде колапс, адже нову систему контролю за гуманітарною допомогою планують вводити безальтернативно.

«Автоматизована система обліку гуманітарної допомоги створена Міністерством соціальної політики не протестована і недоступна для тестування в повному об'ємі», – пояснила експертка.

Пані Валентина зазначила, що у волонтерів є багато запитань до нового інструменту контролю за гумдопомогою. Вона переконана, що система непродумана, адже фактично практично зупиниться робота великих благодійних, громадських організацій та індивідуальних волонтерів, які дуже допомагають армії.

«Мінсоцполітики намагався зробити спробу діалогу. Ми надіслали більше 20-ти запитань на які ніхто не відповів», – наголосила гостя етеру.

За її словами, робота на кордоні та митниці повністю стане через те, що потрібно буде постійно вводити дані протовапр вручну, що займатиме по декілька днів – це нонсенс. А також вона розповіла, що пропонувала зробити паралельно «стару» і «нову систему», але до неї ніхто не дослухався.

В чому проблема нової системи детальніше дізнавайтеся у ВІДЕО: