UPSHIFT – це глобальна програма Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), що реалізується у понад 40 країнах. Програма надає можливість молоді від 14 до 24 років пройти тренінг за методологією Human Centered Design (людиноорієнтований дизайн), отримати менторську підтримку та ресурси, щоб створити власні суспільно важливі проєкти.

Детальніше про програму, те як давно вона існує в Україні та хто її реалізовує на Волині, а також про її цілі та мету розповіла в прямому етері ГІТу комунікаційна менеджерка Upshift на Волині Ірина Пилипчук.

За її словами, програма Upshift в Україні реалізовується вже 5 років, все почалося зі Східних областей. Цього року вона починає реалізовуватись майже по всій нашій країні і зокрема стартувала у Волинській області.

«Ця програма організовується дитячим фондом Unicef. У Волинській області ми, як Молодіжний Центр Волині, є імплементуючим партнером тобто допомагаємо учасникам зробити усе можливе для того, аби вони почували себе в безпеці та комфорті, а також могли познайомитися з менторами, тренерами та фасилітаторами», – повідомила пані Ірина.

З її слів програма націлена на те, щоб молодь розуміла як перетворити проблему на дієву ідею (рішення)  і навчилися реалізовувати свої перші проєкти в життя.

«Саме тому, ми націлені на молодь, яка немає попереднього досвіду в проєктному менеджменті, яка ніколи і нічого не організовувала, але їй цікаво творити якісь зміни у своїй громаді», – додала спікерка.

З якого віку молоді можна приєднатися до програми чи є до них перелік вимог та де саме реалізовуватиметься проєкт на Волині, дивіться у ВІДЕО: