Представники польських автоперевізників 16 листопада заявили, що розширять прикордонну акцію протесту проти України, заблокувавши ще один пункт пропуску для вантажних автомобілів – "Шегині – Медика".

Про це повідомляє один з організаторів протесту Томаш Борковський агентству AFP, пише "Європейська правда"

Київ наразі не зміг досягти згоди на нових переговорах з польськими перевізниками, які вже майже два тижні блокують вантажні перевезення на трьох основних прикордонних пунктах пропуску.

Борковський повідомив, що з понеділка 20 листопада вони розширять блокаду на пункт пропуску "Медика".

Він зазначив, що далекобійники очікують нового раунду переговорів з польським та українським урядами, і "не задоволені швидкістю" переговорів.

Багатоденний протест спричинив величезні черги по обидва боки кордону.

У переговорах, що відбулися в четвер 16 листопада у прикордонному пункті пропуску "Дорогуськ", взяли участь представники міністерств інфраструктури України та Польщі, а також транспортного департаменту Єврокомісії, повідомили в українському уряді.

Міністерство транспорту України зазначило, що польські протестувальники "не прийняли пропозиції", і що "сторони продовжують шукати рішення".

"Ключовою вимогою протестувальників є повернення до дозвільної системи. Ця вимога не може бути виконана. Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року", –  повідгомив Мінтранс.