У ніч на суботу, 18 листопада, Фінляндія закрила чотири з восьми пунктів перетину кордону з Росією у відповідь на сплеск міграції, обмеження діятимуть до 18 лютого 2024 року, але за потреби можуть бути продовжені.

Про це пише  "Європейська правда"

 З півночі перестали працювати прикордонні пункти Іматру, Ніїралу, Нуйямаа та Ваалімаа, розташовані вздовж кордону Східної Фінляндії.

Протягом останньої доби на них встановили бетонні огорожі та тимчасові огорожі - наприклад стаціонарну металеву огорожу або тимчасову огорожу з колючого дроту. Також опустили шлагбауми, за допомогою яких у звичайний час у пунктах перетину кордону контролюють трафік.

Протягом п'ятниці до прикордонних пунктів на південному сході Фінляндії, які закрилися, прибули лише 163 шукачі притулку – при цьому за весь тиждень їх було близько 300, зазначила прикордонна служба країни .

Через велику кількість людей, які намагалися перетнути кордон, траплялися інциденти.

У Ніїралі ввечері в п'ятницю проти одного з мігрантів, який намагався прорватися через кордон, застосували газ, пише Yle . Були випадки, коли групи шукачів притулку організовано прибували до пунктів перетину велосипедами.

У той же час заяви про надання міжнародного захисту можна буде подати на північних пунктах перетину кордону Вартіус та Салла, які разом із пунктами Куусамо та Рая-Йоосеппі залишаться відкритими.

У фінському уряді готові закрити решту пунктів пропуску на кордоні з Росією, якщо часткове закриття не дасть результату.