У Аргентині вчора, 19 листопада, відбулись вибори на них обрали нового президента – Хав'єра Мілей, який себе називає «анархо-капіталістом».

Про новобраного очільника латиноамериканської країни розповів у прямому етері ГІТу кандидат політичних наук Роман Кисленко.

За його словами, це дуже цікавий політик, тому що він економіст за фахом, але свою популярність здобув, бо виступав постійно на телебаченні, був ведучим та писав книги.

«Пізніше він дібрався до Аргентинського парламенту, хоча він майже не працював там, а свою заробітну плату розігрував серед своїх підписників», – сказав експерт.

Як сказав політолог, таким чином Хав'єр набрав певну популярність і після цього в нього почали проявлятися політичні амбіції.

«Фактично, компанію він побудував на правому популізмі, на той час кандидат в президенти, обіцяв подолати гіперінфляцію, яка в Аргентині становить майже 140%. Також, акцентував на розчаруванні аргентинців в принципі в традиційних політичних інститутах», – повідомив спікер.

За його словами, серед його найбільш націонал-популістичних заяв - це ліквідація національного банку Аргентини, скорочення міністерств та чиновників. А загалом, він себе назвав, як «анархо-капіталіст», проте анархізм –  це ліва ідеологія, а він тяжіє до правої радикальної.

Також пан Роман зауважив, що новий президент аргентини Хав'єр Мілей заявив про свою підтримку Україні.

Яка наразі економічна ситуація в Аргентині, та які перші кроки президент буде впроваджувати у межах своєї політичної діяльності, дізнавайтеся у ВІДЕО: