22 листопада Служба безпеки України повідомила про підозру за двома статтями Кримінального кодексу блогеру Мирославу Олешку. Чоловік втік за кордон і знімає звідти провокативні відео, в яких закликає українців ухилятися від служби в армії.

Якою діяльністю до втечі займався блогер-ухилянт та як йому вдалося втекти з України, в прямому етері ГІТу розповів Віктор Трегубов, журналіст, публіцист та громадсько-політичний діяч.

За його словами, Олешко — це людина, яка формувала свою базу підписників, репостивши чужий текст.

«Це істота, яка свого часу була під впливом колишнього міністра внутрішніх справ Авакова. Потім він «перекинувся» на Порошенка, хоча до того публікував про нього досить зневажливі дописи. Опісля намагався підлизатися до Зеленського, але не вийшло. Загалом Олешко — це тупа мала потвора, яка знайшла себе на російських грошах», — говорить Трегубов.

Зі слів журналіста, виїхати в Молдову блогеру-ухилянту вдалося через Одеський ТЦК та СП — тут він отримав «липову» довідку.

«Наскільки мені відомо, для його демобілізації жодних підстав не було: він не інвалід і в нього немає трьох дітей. Скоріш за все, Олешко залучив старі зв’язки, або гроші», — додав пан Трегубов.

Про те, чи варто, на думку гостя, повертати таких одіозних персонажів в Україну, дивіться у ВІДЕО: