Громадська організація «Семиярусна гора» та луцький осередок громадської організації «Українські студенти за свободу» хочуть організувати 25 листопада марш Луцьком. Мета заходу: спрямувати мільйони гривень на потреби українського війська.

Про цю подію в прямому етері ГІТу розповіла комунікаційниця ГО «Семиярусна гора» Анастасія Гачкевич.

За її словами, громадські діячі разом з луцькими активістами Сергієм Рижковим та Анатолієм Котлюком спільно організовують «Марш 800 мільйонів на військо».

«Нашими основними цілями є: закликати Луцьку міську раду спрямувати вільні кошти з бюджету на потреби ЗСУ та залучити громадкість у форматі слухань при підготовці проєкту бюджету на 2024 рік», — поділилася спікерка.

Із 800 мільйонів, —  каже Анастасія Гачкевич, — 400 гривень — це кошти, які зараз є залишковими в бюджеті Луцька на 2023 рік, інша половина — це кошти, що пішли на збройні сили та благоустрій міста цього року.

«Загалом виходить по 150 мільйонів гривень на кожну з названих тем. Ми вважаємо, що влада має більше допомагати ЗСУ, тому закликаємо передати ці гроші на потреби війська», — наголосила комунікаційниця.

Вона повідомила, що старт заходу відбудеться з площі на Київському майдані.

«Закликаємо усіх лучан приходити, долучатися до події, висловлювати свою громадянську поцизію та допогти нам досягти цілей», — розповіла пані Анастасія.

Дізнавайтеся детальніше про цю подію у ВІДЕО: