Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко зазначає, що завтра, 27 листопада, блокада кордону польськими перевізниками на пункті пропуску "Шегині" має посилитися.

Про це він сказав в ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання щодо ситуації на пунктах пропуску з Польщею, які блокуються польськими перевізниками. Демченко зауважив, що блокування руху триває. Йдеться про чотири напрямки: "Ягодин - Дорогуськ", "Краківець - Корчова", "Рава-Руська - Гребенне" та "Шегині - Медика".

"Це ті чотири напрямки, де кордон могли перетинати вантажівки вагою понад 7,5 тонн. Бо інші пункти пропуску на кордоні з Польщею можуть приймати вантажівки вагою до 7,5 тонн", - сказав він.

Так, підкреслив речник ДПСУ, та частина польських перевізників, яка блокує рух для вантажівок, чітко розуміла, що якщо вони вчинять такі дії на цих напрямках, то фактично рух для вантажівок буде максимально заблокований.

"Станом на ранок сьогодні, за інформацією від польських прикордонників, на цих чотирьох напрямках в чергах на території Польщі в бік України перебувало десь 3,5 тис. вантажних транспортних засобів. Найбільше - навпроти пункту пропуску "Шегині", а також навпроти пункту пропуску "Рава-Руська", - розповів Демченко.