У росії суд заочно арештував українську та кримськотатарську співачку Джамалу (Сусану Джамаладінову) у справі про так звані "фейки" проти Збройних сил рф.

Про це повідомляє російське інформаційне агентство ТАСС, із посиланням на прокуратуру Москви та пресслужбу суду, пише Суспільне.

"Щодо Джамаладінової заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Кримінальну справу буде направлено до Басманного районного суду міста Москви для розгляду по суті за відсутності обвинуваченої, яка перебуває в міжнародному розшуку", — сказали журналістам у пресслужбі суду.

У прокуратурі уточнили, що Джамаладінова звинувачується за п. "д" ч. 2 ст. 207.3 КК рф (публічне поширення під виглядом достовірних повідомлень свідомо неправдивої інформації, що містить дані про використання Збройних сил Російської Федерації, вчинене за мотивами національної ненависті).

За даними російського слідства, 4 квітня 2022 року Джамала опублікувала в соцмережі на своїй сторінці, доступній для перегляду необмеженому колу осіб, запис, який містив свідомо неправдиву інформацію про дії російської армії під час проведення "спеціальної військової операції".

20 листопада Міністерство внутрішніх справ російської федерації оголосило Джамалу у розшук. Це вже не вперше, коли Москва переслідує співачку. У квітні 2022 року Джамала увійшла до списку українських артистів, яким заборонено в'їзд до Росії на 50 років.