Нещодавно відомий громадський активіст Вадим Позняков у фейсбуці написав пост, де розповів, що Головненська громада на Волині саботує деколонізацію.

Свою думку від громади, щодо цієї історії розповіла в прямому етері ГІТу секретар Головненської селищної ради Валентина Боярчук.

Нагадаємо: Головненська громада саботує деколонізацію, — громадський активіст. ВІДЕО

За її словами, з 2014 року у громаді відповідно до закону України про декомунізацію перейменували практично всі вулиці у смт.

«Згідно з розпорядженням голови Волинської обласної адміністрації ми замінили назви 10 вулиць громади. Всі інші перейменували на громадських обговореннях, де вислухали думку мешканців», — розповіла секретар.

Як повідомила держслужбовиця, потім після адміністрацій громада перейменувала близько 7-8 вулиць. Недоторканими  залишились лише 2 — Першого травня і Толстого.

«Щоб перейменувати вулицю Толстого потрібно, щоб на громадських обговореннях були присутні згідно з законодавством 20% виборців, а забезпечити таку явку у воєнний стан складно. Ми не хочемо ризикувати життями людей», — додала гостя.

Вулицю Першого травня, — каже Валентина Боярчук, — мешканці не хочуть перейменувати, бо звикли до цієї назви.

 «Ми навіть створили комісію, яка ходила по будинках з опитуванням, і люди негативно відгукувалися про це. Всі звикли до таких назв, тому кажуть, що це не на часі. », — повідомила секретар Головненської селищної ради.

Про позицію голови громади, дізнавайтеся у ВІДЕО: