У Рожищі посмертні нагороди захисників вручили родинам Героїв.

Про це повідомили на сайті громади.

У п'ятницю, 3 листопада, начальник Другого відділу Луцького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки підполковник Валерій Захаров та Рожищенський міський голова Вячеслав Поліщук вручили посмертні державні нагороди родинам загиблих захисників України Матвія Оверчука з Мирославки, Арсена Заруцького з Переспи, Віталія Кавки, Олександра Новосада та Вячеслава Зенца з Рожища.

Відповідно до Указів Президента України (№№ 363, 432, 436, 438) за особисту мужність та самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України наших загиблих земляків нагородили орденами «За мужність» ІІІ ступеня.

«Незалежність України для кожного з нас, - це спокій наших родин, це мирне небо над нашими домівками, і саме за це віддали життя наші Герої. Ми розуміємо, що ніякі нагороди не допоможуть повернути рідних, ніякі слова не зможуть втамувати біль рідних, але цей біль, повірте, розділяє разом з вами кожен житель нашої громади. Життя продовжується, продовжується завдяки мужності наших захисників, які до останнього подиху захищають рідну землю. Тож велика шана та незгасна пам'ять нашим Героям,» - звернувся до присутніх голова Рожищенської міської ради Вячеслав Поліщук.

Зі сльозами на очах та трепетом у серці отримували державні нагороди своїх дітей та чоловіків матері та дружини загиблих Героїв.

Нагороду тата Олександра Новосада разом з мамою отримала донька загиблого Анастасія. Вона знає: її тато - Герой! Як і усі ті, хто пронизливими поглядами спостерігають за нами зі Стели загиблих Героїв. 

Пам’ять полеглих земляків вшанували хвилиною мовчання, запалили лампадки та поклали квіти до символічного місця вшанування Героїв російсько-української війни.