29 листопада у Луцькій міській раді під час сесії військові були обурені рішенням посадовців, які не підтримали їхню пропозицію виділити 1,5 мільярда гривень на допомогу воїнам. Через це вони вперше на засіданні скандували меру Ігорю Поліщуку та його команді «Ганьба!».

Детальніше про ці події в прямому етері ГІТу розповів депутат Луцької міської ради Михайло Наход.

За його словами, у середу, 29 листопада відбулася 53 сесія Луцької міської ради на якій вирішували питання про виділення коштів на допомогу захисникам та захисницям у 2024 році.

«Крайні 2 роки ми працюємо в умовах війни, це відкладає відповідний відбиток на діяльність усіх свідомих громадян, і ми, як депутати зобов’язані максимально підтримувати наші збройні сили», — наголосив Михайло Наход.

Наразі в Луцьку функціонує ініціативна група «Дрони замість бруківки» і багато активних людей в тому числі й військовослужбовців приєднується до закликів з якими вони звертаються до влади.

Ця ініціатива народжувалася впродовж декількох місяців, громадські діячі щотижня проводять акції, збирають підписи та шукають підтримку, щоб ЛМР виділила максимальну суму коштів на допомогу збройним силам України.

«В рамках цієї ініціативи було внесено проєкт рішення на сесію, де спочатку активісти вимагали спрямувати 800 мільйонів гривень на підтримку ЗСУ, але потім дійшли спільного бачення з керівництвом міністра, що це буде 500+ мільйонів гривень допомоги на 2024 рік», — розповів пан Михайло.

Але, — каже він, — на сесію прийшли військовослужбовці з 53 батальйону територіальної оборони 100-ї бригади зокрема депутат обласної ради Андрій Козюра, який вже 2 роки служить у війську, і найкраще знає потреби, які є в воїнів, а ЛМР цього не надає, хоча має на це ресурси.

«Спочатку саме військовослужбовці вимагали виділити 1,5 мільярда гривень у наступному році на підтримку війська, але після консультацій військовослужбовці були готові йти на компроміс — 800 мільйонів, але, на жаль, більшість депутатів та міський голова цієї ініціативи не підтримали», — підсумував міський депутат.

Саме тому під час сесії військові скандували меру Ігорю Поліщуку «Ганьба!».

Дізнавайтеся подробиці про це у ВІДЕО: