У вересні 2023 року волинські волонтери розпочали збір на антидронову систему Rantelon для 100-ї бригади ТрО. Попередньо цей комплекс мав обійтися в понад 2 мільйони гривень, проте закупити його вдалося за набагато меншою ціною.

Про це в етері Громадського інтерактивного телебачення розповів волинський волонтер Сергій Тимчук.

З його слів, цей комплекс можна було купити тільки через офіційного представника компанії-виробника в Україні за 2 млн 50 тис грн. Під час збору волонтери дізнались про те, що купівля системи безпосередньо із заводу обійдеться майже в половину дешевше і вирішили скористатись такою можливістю.

«У нас є побратим в Англії, який придбав цей комплекс і продав нам за ту ж саму ціну — 23 500 €. Це в два рази дешевше, ніж українці змушені купувати у представника компанії в Україні», — говорить Сергій Тимчук.

На решту зібраних коштів, — каже чоловік, — для ЗСУ придбали fpv-дрони та різні запчастини.

Як розповів волонтер, вони намагались домовитись з представником про значно меншу ціну купівлі антидронової системи, але той їм відмовив.

«Це штучно створена монополія: ви дзвоните на завод, а там кажуть, що у вас є наш представник, звертайтеся до нього», — говорить Сергій та додає, що такі представники монополізують сферу для того, щоб просто наживатись.

Детальніше про це дивіться у ВІДЕО: