На початку повномасштабного вторгнення була поширена думка, що Україна виграла інформаційну війну, однак «чутки» про те, що російська пропаганда зламалася, які лунали у перші місяці війни, виявились перебільшеними.

Про це, а також про недоліки інформаційно-комунікаційної політики України в прямому етері ГІТу розповів комунікаційник і публіцист Денис Самигін.

За його словами, в Україні великий обсяг роботи, який має виконувати ціла команда, зазвичай виконує одна людина, саме тому виникають проблеми.

«Україна за ці півтора року дуже змінилася, інформаційне поле змінилося. Я бачу, що у нас дійсно народилася українська політична нація і люди вже асоціюють себе з Україною, але є меншість, яка починає від цього ще більше заводитися, радикалізуватися і саме на них росіяни спрямовують інформаційну кампанію проти України», – розповів експерт.

Про те, чи працює Україна так само потужно з просвітою дітей, як рашисти, запускаючи молодіжні рухи та акції, чому важливо створити пантеон національних героїв, а також чи виступають українські інтелектуали системно в міжнародних інститутах із лекціями, – дивіться у нашому ВІДЕО.