10 грудня повідомили, що польська сторона розблокувала пункт пропуску "Ягодин-Дорогуськ".

Чи дійсно блокада завершилася та як це відбулося в етері ГІТу розповіла речниця Волинської митниці Валентина Черниш.

За її словами, дійсно сьогодні протест завершився близько 14 години за Київським часом.

«Нам зателефонували колеги з польської митниці і підтвердили, що мітингувальники зняли бар'єри на під'їздах та шляхах до Дорогуська відповідно їхня зона митного контролю почала інтенсивно наповнюватися вантажівками, які вони прийняли до себе та почали митне оформлення протягом години», — каже пані Валентина.

Нагадаємо, станом на ранок, 10 грудня, черга з вантажних автомобілів налічувала 1000 машин на в'їзд до України.

«Ми радо очікуємо їх та посилюємо зміни, щоб швидко опрацювати чергу. Також, ми отримали сигнали від поляків, що вони готові брати від нас більше експортних вантажів», — розповіла речниця Волинської митниці.

Читайте також: Українські далекобійники провели мирну акцію протесту перед пунктом пропуску Ягодин. ВІДЕО

Гостя наголошує, що за пропускною спроможністю пункту пропуску «Ягодин» митниця буде опрацьовувати 1000 вантажівок 2-3 доби при умові, що у водіїв усі документи та вантажі будуть в порядку.

«Митне господарство дає нам на оформлення одного вантажного автомобіля 4 години, в які ми маємо вписатися, але якщо раптом там виявилася контрабанда, наркотичні засоби чи недостовірне декларування, то митниця має право затримати вантажівку до 5 діб для проведення відповідних, необхідних процедур. Сподіваємося, що у кожного далекобійника документи в порядку», — додає спікерка.

Як вона повідомила, попереднє повідомлення про завершення блокади українські митники отримали буквально за годину до самого факту.

«Наскільки ми розуміємо — це не рішення мітингувальників, а це є політичне рішення, і воно виходить з новоствореного польського уряду, який шляхом переговорів та поступок з ними пообіцяв врегулювати їхні економічні проблеми у майбутньому.

Яка ситуація на українському боці кордону дізнавайтеся у ВІДЕО: