5-го грудня, на Волині поблизу прикордонного пункту пропуску «Ягодин – Дорогуськ» українські водії вантажівок зібралися на мирну акцію протесту.  

Детальніше про неї в етері ГІТу розповів керівник асоціації міжнародних автомобільних перевезень у Волинській та Рівненській областях Віктор Козак.

За його словами, українська мирна акція протесту була одноденною.

Читайте також: Польська блокада: що зараз відбувається на кордоні. ВІДЕО

«Ми поставили більше 50-ти тягачів, на кожному з них були плакати, де було написано: «Досить блокувати, треба разом світ рятувати» та «Справжнє братерство — це не дискримінація» й інші заклики. Меседж цієї події: ми не хочемо страйкувати, ми хочемо рівних умов як для поляків, так і для українців», — зауважив гість.

Також читайте:  «Ситуація патова», – експерт розповів чи готові польські протестувальники йти на поступки? ВІДЕО

До ситуації далекобійники підійшли з мирними пропозиціями, — каже Віктор Козак і додає: що хоче щоб польські водії нас почули і побачили.

«У відповідь нам сигналили — це означає, що нас підтримують поляки. Сподіваємося, що вони швидко розблокують кордон», — повідомив чоловік.

Нагадаємо, що через блокаду на українсько-польському кордоні українські аграрії опинились в складних умовах.

Як розповів спікер, на українській митниці прийняли рішення що, якщо страйк завершиться, то за 1 хвилину на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» та «Краковець – Корчова», відкриються додаткові паси для проходження дорожнього транспорту по електронній черзі.

«Страйкарі почули нашу пропозицію і, напевно, готові на це погодитись. Ми, звісно, ще проводитимемо додаткові переговори, щоб блокада закінчилася якнайшвидше», — підсумував Віктор Козак.