19 листопада в Україні аграрії відсвяткували своє професійне свято – День працівника сільського господарства, але вони наразі працюють в тяжких умовах у зв'язку з війною, а до того додалася ще блокада Західного кордону.

Про вплив акції протесту на ситуацію в нашій аграрній галузі розповів в етері ГІТу заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

За його словами, такі дії однозначно ведуть до фінансових втрат з обох сторін як української, так і польської.

«Не тільки перекриті можливості руху українських вантажівок в бік Європи, але й так само перекриті можливості реалізації польської продукції на територію України», – сказав експерт.

Спікер впевнений, що блокада кордону - це певний стихійний захід, який не підтримується більшістю польських перевізників та бізнесом.

«Враховуючи дії, які відбуваються, наприклад про заборону імпорту української продукції до Польщі, Угорщини та Словаччини – такі дії зараз нагадують ситуацію координованих дій, яка йде на вигоду певним силам та країнам», – наголосив пан Денис.

 Чоловік запевняє, що сьогодні дуже важливо налагодити діалог та можливість руху транспортних засобів від ЄС.

«Ми розуміємо, що є тільки одна країна, і це країна агресора – росія, яка отримає вигоду від того, чим гірше буде Україні та Європі», – додав заступник голови Всеукраїнської аграрної ради.

Детальніше про те скільки збитків вже завдано українським аграріям через дії польських протестувальників, дізнавайтеся у ВІДЕО: