Польські перевізники вже понад два тижні продовжують блокувати три найбільші пункти пропуску на кордоні з Польщею.

Про те, скільки часу може тривати блокада кордону та чи готові вони йти на поступки, розповів в прямому етері ГІТу український блогер у Польщі Денис Галандзовський.

За його словами, пікетувальники вже говорять про те, що цей страйк може бути навіть безстроковим. Українській стороні наразі відомо про пункти, які вони вимагають.

Читайте також: Які наслідки для українських аграріїв матиме блокада західного кордону? ВІДЕО

«По-перше, це повернення дозволів на перевезення для українських компаній, по-друге, вони хочуть мати доступ до системи «Шлях», щоб можна було наймати до себе на роботу водіїв з України, бо сьогодні жодна Польська компанія немає такого досвіду. А також є ще ряд вимог з приводу реєстрацій компаній, які не ведуть свою діяльність на території Польщі», – повідомив спікер

А також читайте: «Замовлена акція, що спрямована проти України», – водій вантажівки про ситуацію на українсько-польському кордоні. ВІДЕО

Як розповів блогер ці страйки будуть тривати до тих пір, поки польська влада не призупинить цю акцію протесту.

«Все це буде відбуватися допоки не будуть виконані їхні вимоги, які юридично неможливо виконати, бо між Україною та Європейським Союзом підписаний, так званий, транспортний безвіз до червня 2024 року», - додав пан Денис.

Експерт наголошує, що ситуація виглядає патово, швидкого розв'язання сьогодні просто не існує. Швидко вирішити це зможе виключно політична воля польської влади.

Чому представники польської влади не реагують на цю ситуацію, дізнавайтеся у ВІДЕО: