Ірина Житинська українська оперна співачка, яка виступає на багатьох міжнародних сценах опер та театрів. Також пані Ірина активно займається благодійністю.

В етері ГІТу  з нею говорили про волонтерство та її творчість.

Як розповіла солістка Вроцлавської Опери, зараз вона працює над благодійним концертом зі своїми друзями, який невдовзі відбудеться у Лондоні, а також займається організацією вистави на підтримку — Музичної академії мистецтв у Чернігові.

«Для мене зараз пріоритет номер один — це допомога Україні. Навіть маленькі донати роблять велику справу, головне бути небайдужими. Я не вмію воювати та тримати зброю в руках, але моя зброя — це голос. Тому я часто намагаюся допомагати різним підрозділам ЗСУ», — каже Ірина Житинська.

Вона закликає: «Донатьте, будь ласка ми збираємо на комплекс БПЛА «Чаклун» для спецпідрозділу ЗСУ. 

Друзі, наша ціль, це 300 000 грн! Давайте «виЧАКЛУЄМО» для хлопців «Чаклун»? Дуже розраховую на вашу підтримку і допомогу! https://send.monobank.ua/jar/yu7enQM2G Номер картки: 5375411212681493 Pay-Pal: [email protected] P.S. Поширення і навіть найменші вплати дуже вітаються !!! Хлопці дуже потребують нашої підтримки"»

Довідково:

Ірина Житинська Закінчила Національну музичну академію України ім. П. І. Чайковського у 2007-му році. У репертуарі співачки – провідні партії з опер «Євгеній Онєгін» П.Чайковського, «Царева наречена» Н.Римського-Корсакова, «Борис Годунов» М.Мусоргського, «Князь Ігор» О. Бородіна, «Ріґолетто» Дж.Верді, «Кармен» Ж.Бізе, «Самсон і Даліла» К.Сен-Санса, «Вертер» Ж.Массне. У цьому сезоні дебютувала у партіях Ніклауса («Казки Гофмана» Ж.Оффенбаха), Зібеля («Фауст» Ш.Гуно), Октавіана («Кавалер Троянди» Р.Штрауса).

Ірина співала на сценах Вроцлавської, Краківської, Познанської та Варшавської Національної Опери (Польща), Королівського театру Мадрида та Театру ABAO-OLBE в Більбао (Іспанія), Королівському театрі у Турині, Опери Флоренції (Італія), на різноманітних фестивалях в Німеччині та Румунії. В 2015 році виступала на відкритті Паризької Філармонії з Роберто Аланья. На початку 2018-го співала разом із Хосе Кура на концерті у Національній Філармонії у Варшаві.

Більше про проєкти та біографію співачки дізнавайтеся у ВІДЕО: