У ніч на 13 грудня у Києві було чути серію вибухів, після цього оголосили повітряну тривогу у місті та області.

Про це повідомляли КМДА, Повітряні сили, мер Києва Віталій Кличко, - пише Слово і Діло. 

Внаслідок падіння уламків, під час роботи ППО, у Деснянському, Дніпровському і Дарницькому районах Києва виникли пожежі. Постраждало дванадцять людей.

Як зазначається, після роботи ППО по збиттю ворожих цілей над Києвом зафіксовано численне падіння уламків на лівому березі міста. Відомо, що сьогодні вночі у столиці пролунало щонайменше 10 вибухів під час ракетної небезпеки.

Мер Києва повідомив, що у Дніпровському районі столиці уламки ракет пошкодили фасад житлового будинку. Він також додав, що у дворі житлового будинку палають автівки.

За даними КМВА, попередньо, є загорання в багатоквартирному житловому будинку. Зазначається, що рятувальники розпочали евакуацію.

«В Дніпровському районі, де зафіксовано пошкодження фасаду будинку та загорання на 7-му поверсі була проведена евакуація мешканців - врятовано 15 людей з них 4 дітей. Працюють підрозділи ДСНС та бригади медиків. Попередньо, внаслідок падіння уламків в Дарницькому районі зафіксовано загорання приватного будинку на площі 400 м2», - йдеться у повідомленні.

При цьому, о 3.30 Кличко написав, що уламки ракети також впали на приватний житловий будинок у Дніпровському районі. Там гасять пожежу.

Загалом у Дніпровському районі столиці постраждало пʼятеро людей. Трьох госпіталізували до медзакладів міста. Двом медики надали допомогу на місці.

Згодом мер столиці написав, що у Дарницькому районі палає одноповерховий житловий будинок. Екстрені служби прибули на місце.

Станом на 04:04 Кличко повідомив, що кількість постраждалих сягнула 12 осіб.

«У Дніпровському районі наразі 12 постраждалих. Пʼятьох госпіталізували, семеро людей отримали допомогу медиків на місці», - написав мер.

Згодом стало відомо про падіння ракети на територію однієї з лікарень столиці. 

У кількох корпусах закладу повилітали вікна. Одна людина постраждала.

Поліція прибула на місце, оглядають воронку на території медзакладу.

Загалом у Дніпровському районі Києва внаслідок ворожої атаки постраждали 45 людей.

«18 із них госпіталізували, в тому числі двох дітей. 27 отримали допомогу медиків на місці. Зокрема, і троє дітей», – розповів мер у Telegram.

За даними КМВА, станом на 06:00 зафіксовано 51 постраждала особа, з них 6 дітей.

Раніше повідомлялося, що в одній із дитячих лікарень у Дніпровському районі повибивало вікна та пошкодило центральний вхід до закладу.