Трубопровідна система складається з багатьох елементів, які приєднуються між собою різними видами деталей. Основні види приєднань:

  • під кламп (кламп-з'єднання);
  • муфтове (за допомогою спеціального трубного різьблення);
  • під зварювання (елементи приварюються один до одного);
  • фланцеве (за допомогою фланця, зробленого за ГОСТом);
  • за допомогою застібок, заклепок, вальцювання та інші.

Це перераховані лише найпопулярніші способи приєднання. Їх є ще безліч видів. У статті розглянемо муфти американки під зварювання.

Основні характеристики муфти американки нержавіючої

Якщо у вашій ситуації підходить тип приєднання «під зварювання», але в майбутньому потрібно буде розбирати та збирати певні ділянки трубопроводу, тоді ідеально підійде муфта американка.

Ця деталь складається з наступних елементів:

  • приварних штуцерів (2 шт.);
  • гайки;
  • кільця ущільнювача (у деяких ситуаціях можуть бути відсутніми).

Спосіб монтажу муфти дуже простий. Два штуцери приварюються до трубопроводу, після чого затягуються гайкою. Таке з'єднання досить надійне та витримує довгі роки експлуатації.

Муфти американки виготовляються з двох видів нержавіючої сталі:

  • AISI304;
  • AISI316.

Перший варіант – харчова сталь, яка використовується на більшості підприємств. Другий варіант – це кислотостійка сталь, яка використовується на фармацевтичних, лакофарбових та хімічних виробництвах.

Американки виготовляються з кільцем ущільнювача або без нього. У першому варіанті кільце ущільнювача виробляється з матеріалу PTFE (пластика). А у другому варіанті воно повністю відсутнє, але в такому випадку штуцер має спеціальну форму напівсфери, за допомогою чого досягається герметичність та надійність виробу. Їх використовують для роботи при високих температурах робочого середовища (більше +120⁰С).

Муфти американки приварні виробляють відповідно до стандарту ISO. Тобто розмірний ряд деталей повністю відповідає йому. Деталь виготовляється з такими діаметрами приварної частини: Dn 8, 10, 15, 20, 25, 32, 40, 50, 65 (або в дюймах 1/4, 3/8, 1/2, 3/4, 1, 11/4, 11/2, 2)

Купити муфту американку з нержавіючої сталі під зварювання в Україні

Підібрати та придбати муфту американку можна у нашому інтернет-магазині https://fiting.top/ На сайті зібрано широкий асортимент деталей з нержавіючої сталі з різними параметрами та розмірами. Замовлені деталі відправляються територією України за допомогою компанії Нова Пошта. Якщо у вас виникли питання, звертайтесь до наших фахівців, вони професійно проконсультують і допоможуть підібрати потрібну муфту.