15 грудня у Володимирській міській раді відбулась пресконференція для журналістів місцевих ЗМІ, яку ініціював засновник місцевого ДФТГ Віктор Лавренюк, аби поінформувати про зміни, які зазнало добровольче формування.

На початку зустрічі Віктор Лавренюк нагадав присутнім про повноваження ДФТГ, а також про те, як створювалось добровольче формування у нашій громаді.

Про це повідомляє Володимирська міська рада.

Так, подібний воєнізований підрозділ створюється з метою виконання заходів оборони у межах певної територіальної громади. У Володимирі ДФТГ №1 було створене із кількох сотень добровольців, які з тих чи інших причин отримали відмову у військкоматі на службу в ЗСУ у лютому 2022 року.

Ініціатором створення ДФТГ став керівник муніципальної варти Володимира, у минулому військовослужбовець Віктор Лавренюк, а очолив формування підприємець Віталій Савлук.

Спершу добровольців залучали до несення служби на блокпостах, а також до патрулювання міста та охорони об’єктів критичної інфраструктури. Згодом на ДФТГ були покладені додаткові повноваження, серед яких проведення підготовки цивільного населення до національного спротиву (у 2022 році таке навчання у громаді пройшли майже 900 осіб).

Завдяки налагодженій співпраці із командуванням 14-ї ОМБр особовий склад ДФТГ регулярно проходив навчання на полігоні, де відпрацьовував практичні стрільби. Ці навички стали у пригоді 19-м бійцям, які згодом поповнили лави ЗСУ.