МОВА — назва-акронім, комбінація імен учасників: Мар’ян, Ольга, Вадим, Андрій. Ці літери склалися в головне, що об’єднує всі пісні, які виконує квартет — українська мова. 

В етері ГІТу учасники гурту: Ольга Стеценко — вокал, гітара, Мар’ян Карпінський — бас-гітара, Вадим Королюк — гітара, Андрій Литвинок — барабани розповіли про історію створення гурту, свою творчість, місію та жанр в якому виконують пісні.

У колектива є дві важливі місії: відновлення пам’яті про шедеври української естради та заповнення порожнечі, що з’явилася в українському культурному просторі після вигнання з нього російського маскульту. Фанк, свінг, босанова, танго — пісні саме цих стилів супроводжували життя українців XX століття. Тож унікальний репертуар, перфектне виконання, атмосфера вишуканості та любові — все це очікує вас на їхніх концертах.

Історія гурту почалася з неповторного українського фанку, що став першоджерелом натхнення колективу. Згодом до репертуару додалися пісні інших епох і жанрів, більш ранні й більш пізні, що гучно лунали в Україні свого часу, але були свідомо затерті й викинуті Радянським Режимом.

Мета гурту: повернути цим пісням життя та впізнаваність. Нагадати, що наші предки ще кілька десятків років тому ходили тими ж вулицями, мріяли, веселились, кохали.

Музиканти прагнуть поєднати покоління та хочуть додати те, чого не вистачало їм: гарних

інструментів, справжніх веселощів, свободи, української мови!

«Дихання ритму українських пісень особливе, хочеться взяти пісні в свої руки, прожити її — це стало джерелом нашого натхнення», — розповів один з учасників гурту.

Як гурт підняв українські хіти 1960-80-х років та відродив цю музику детальніше дивіться у ВІДЕО: