Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан відомий своїми проросійськими поглядами заявив, що Угорщина заблокувала пакетне голосування за виділення €50 мільярдів допомоги Україні. А також часто перешкоджає українській державі на шляху до Євроінтеграції.

Про роль Віктора Орбана та Угорщини загалом довкола ситуації з макрофінансовою допомогою україні та про те, як нейтралізувати його розповів в етері ГІТу політолог та журналіст-міжнародник Віктор Каспрук.

За його словами, поведінка Прем'єр-міністр Угорщини в Європі показала, що правила Євросоюзу потрібно змінювати.

«Очевидно, що ЄС до цього частково готові, але багато буде залежати в цьому питанні від Німеччини та Франції — провідних країн, які вирішують у який бік піде Євросоюз. Зараз, у нас є позитив у тому, що німецька держава почала підтримувати Україну — це потужний криголам, який може пробити нам дорогу в Європу», — наголосив політолог.

Як повідомив пан Віктор, у Євросоюзі все більше розуміють, що Орбан — це агент впливу москви, який проводить політику кремля.

«Наскільки Європа готова швидко нейтралізувати Віктора Орбана в той чи інший спосіб — це питання яке постійно обговорюється членами ЄС. Якщо вони на це підуть принаймні на час російсько-української війни, то можливо це матиме якийсь сенс. Навряд Угорщину виключать з Євросоюзу, але призупинити їхнє членство, а скоріше забрати право вето — це абсолютно реально», — додав він.

На думку спікера, є багато методів поставити Орбана на місце і це буде застосовано якщо не цього року, то на початку наступного точно.

Більше дізнавайтеся у ВІДЕО: