У Польщі, через два місяці після парламентських виборів 15 жовтня, нарешті завершилось переформатування влади. Новим прем’єром республіки став Дональд Туск, за обрання якого проголосували 248 депутатів Сейму. Він обіцяє докорінні зміни в країні.

Чого слід чекати від співпраці української та польської держави в етері ГІТУ розповів кандидат політичних наук та експерт міжнародник Станіслав Желіховський.

За його словами, громадяни України з ентузіазмом сприйняли прихід до влади нового уряду Польщі і покладають надії на те, що саме за урядування Дональда Туска, який є давнім прихильником України, саме зараз відбудуться покращення відносин між державами і вони перейдуть на якісно новий рівень.

«За уряду «Права і справедливості» відносини між нашими державами були непростими. Тому громадяни України почали симпатизувати до попереднього уряду, коли очолював польську державу Дональд Туск. Він завжди відстоював інтереси України навіть, коли ще не був прем'єр-міністром», — повідомив експерт.

Станіслав Желіховський переконаний, що наразі першочерговою ціллю має бути налагодження відносин між Польщею та Україною.

«Потрібно дуже сильно працювати Києву і Варшаві, щоб знати спільні точки дотику. Потрібно шукати баланс між електоратом Польщі та між Україною та ЄС, щоб знайти ту золоту середину, яка б задовільнила максимально усіх», — додав він.

Наразі новий уряд Польщі працює лише тиждень, — каже кандидат політичних наук, — є сподівання, що найближчим часом відбудеться візит Дональда Туска в Україну — це дуже важливо. Отже, Польща готова до подальшої співпраці з нами.

Більше дивіться у ВІДЕО: