Для потреб бійців 100-ї бригади ТрО очільниця благодійного фонду «Акція допомоги Чорнобилю» Ріта Ліммрот привезла 2 карети швидких.

Про це повідомляє Волинська обласна рада.

Пані Ліммрот на Волині не вперше. Упродовж 20 років очолюваний нею фонд провадить в області масштабну гуманітарну місію з акцентом на підтримку закладів охорони здоров’я. За цей період тільки медичне об’єднання захисту материнства і дитинства, стверджує його директорка Ірина Горавська, отримало від німецького фонду «Акція допомоги Чорнобилю» підтримки на десятки мільйонів євро.

«Цю допомогу важко оцінити грішми, бо це сотні маленьких життів, врятованих завдяки наданому дороговартісному обладнанню, медикаментам. У найважчі для нашої медицини часи це були також і медичні меблі, і будматеріали, і продукти харчування. Зараз – це також і надпотужні генератори, що дозволяють лікарні працювати в умовах надзвичайних викликів», - розповіла Ірина Горавська.

Цього разу Ріта Ліммрот теж прибула не з порожніми руками: для потреб бійців 100-ї бригади ТрО вона привезла 2 карети швидких. Від початку великої війни її фонд багато допомагає і військовим. Це сотні надісланих їм генераторів, десятки вантажів з амуніцією, фільтрами для очистки води, медикаментами і перев’язувальними матеріалами, різними інструментами та обладнанням.

Під час спілкування благодійниця зазначила, що через блокаду поляками кордону доставляти гуманітарну допомогу стало надзвичайно складно. Зараз фонд сформував три великих вантажі для військових, тож пані Ліммрот звернулася до голови Волиньради з проханням посприяти у доправленні їх безпосередньо на фронт.

Григорій Недопад запевнив, що з цим проблем не буде:

«Ми постійно організовуємо поїздки на передову. Я і сам невдовзі знову повезу замовлене нашими захисниками. Постійно роблять це і наш депутати. Забезпечимо і транспорт, і доставку».

Доставити допомогу на лінію зіткнення також зголосився депутат обласної ради Ігор Лех.

«Такі рейси я здійснюю 2-3 рази на місяць. Завжди підписуємо з військовими акти передачі, робимо і фотозвіти для благодійників, волонтерів та громадськості», - зазначив він.

Григорій Недопад також вручив подяку обласної ради за її невтомне благодійництво, щиру підтримку волинян і велике серце.