Президент США Джо Байден у п’ятницю, 22 грудня, підписав Акт про асигнування на національну оборону, який передбачає рекордні 886 мільярдів на оборонні потреби у 2024-му фіскальному році.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Білого дому.

Цей законопроект про оборонну політику Штатів минулого тижня був ухвалений Конгресом.

Закон передбачає 886 млрд доларів щорічних військових витрат і санкціонує, серед іншого, продовження допомоги для України - зокрема виділення 800 мільйонів доларів, та стримування Китаю в Індо-Тихоокеанському регіоні - на це передбачається 11,5 мільярда доларів.

"Сьогодні я підписав закон H.R. 2670, "Закон про дозвіл на національну оборону (NDAA) на 2024 фінансовий рік" ("Акт"). Закон дозволяє асигнування на фінансовий рік головним чином для програм національної безпеки Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства",, - йдеться в повідомленні.

Також Байден заявив, що закон надає критично важливі повноваження, необхідні для створення армії, необхідної "для стримування майбутніх конфліктів, одночасно підтримуючи військовослужбовців, їхніх подружжя та сім’ї, які щодня виконують цю місію".

"Моя адміністрація з нетерпінням чекає на співпрацю з Конгресом щодо відновлення повноважень цього важливого органу національної безпеки якнайшвидше в новому році. Хоча я із задоволенням підтримую важливі цілі NDAA, я зауважу, що деякі положення Закону викликають занепокоєння", - додав американський президент.