Орієнтовно наприкінці лютого 2024 року в Луцьку відбудеться прем'єрний показ першого в Україні фільму-сюрреалізму "Крила".  Він присвячений військовй авіації України та, зокрема, відомому льотчику Андрію Пільщикову на псевдо Джус, який загинув цьогоріч 25 серпня на Житомирщині.

Про це в етері ГІТу розповіли режисер кінострічки Олександр Стеренчук та волонтер і засновник "Військової пошти" Павло Цапюк.

За словами режисера, ідея відзняти фільм виникла з банального жарту.

«Ми знімали з оператором постановником одну комерційну зйомку і над нами пролітав бомбардувальник. Я Запитав головну актрису Катю чи знає вона, що який це літак, а вона відповіла, що це F-16. Відтоді я з цією думкою просинався і засинав так і подумав знімати кіно. До речі, літак був Су-24», — пригадує він.

«Крила», — каже Олександр Стеренчук, — це перший в Україні фільм-сюрреалізм, який поєднує в собі елементи українського поетичного кіно. Він повністю відзнятий у Луцьку і присвячений військові авіації України.

Над фільмом працювали понад 150 людей. Основний склад команди: Катерина Федорчук (головна героїня), Антон Аношин (оператор-постановник) та Павло Цапюк (волонтер і засновник «Військової пошти»). 

Як розповів останній, усі зібрані в рамках кінопроєкту кошти підуть на закупівлю дронів деяким підрозділам ЗСУ.

«Ми вже почали робити деякі розіграші. [...] Разом з маленькими зборами, разом з внесками по 2 000 грн за брендові футболки "Крила", разом із сотнею тисяч за розіграш льотної куртки пілота Олександра Карпача вже вдалося назбирати майже 180 тисяч гривень. За моїми контрактами це вже 18 дронів», — говорить волонтер.

Надалі Павло Цапюк і Олександр Стеренчук завдяки отриманим грошам від промоції та прокату кінострічки планують закуповувати щонайменше по 200 дронів на місяць.

Фільм «Крила» можна буде переглянути у мережі кінотеатрів Multiplex.

Детальнішу інформацію про прем'єру та допрем'єрний показ фільму "Крила" шукайте у соцмережах:

  •  проєкту «Крила»:

 https://www.instagram.com/kryla.movie/ 

  • волонтера Павла Цапюка:

 https://www.facebook.com/pavlo.tsapiuk

  • режисера Олександра Стеренчука:

 https://www.facebook.com/Oleksandr.Sterenchuk

Реквізити збору на дрони для ЗСУ: