У ніч на 29 грудня росія завдала масованого удару різними засобами повітряного нападу по Україні.

Про це заявив речник Повітряних сил полковник Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

«Ворог завдав масованого удару різними засобами повітряного нападу. Фактично летіло усе, хіба "Калібрів" не було. А так ­– і "Кинджали" ми бачили, і балістику, С-300 і крилаті ракети, які досі знаходяться на наших радарах, застосування "Шахедів" теж було.
Ворог застосовував також ракети Х-22/32, близько 18 стратегічних бомбардувальників Ту-95 було теж застосовано (за попередньою інформацією, ракети Х-101, Х-555).
Власне, ми бачимо, що потужний сьогодні ворог завдав удар, є збиття по регіонах, але, на жаль, є і постраждалі. Про це буде повідомлено пізніше.
Стільки червоного (ворожі цілі, - ред.) на наших моніторах дуже давно не було видно...
Спочатку розвідка "Шахедами", далі пустили ракети різних типів. Традиційно вони кружляли, обходячи потенційні місця, де їх можуть збити, могли облетіти по кругу область, зайти з іншого боку і завдати удару», – розповів Ігнат.

Ігнат нагадав, що зокрема ракети Х-22/32 летять по балістичній траєкторії, щоб їх перехоплювати, потрібні спеціальні засоби (такі системи як Patriot). Понад 300 таких ракет застосував противник з часу повномасштабного вторгнення. Жодної з цих ракет не збили. Ворог в основному застосовує їх на південному та східному напрямках.

Речник Повітряних сил наголосив, що карта тривог досі вся червона і закликав дотримуватися безпекового протоколу і перебувати в укритті до відбою.

Головне фото ілюстративне.