У місті Хуст 48-річний місцевий мешканець застрелив з мисливської зброї 17-річного грабіжника, який проник до нього у підвал. 

Про це повідомила поліція Закарпаття.

«31 грудня близько 1:00 до поліції зателефонував 48-річний мешканець міста Хуст. Чоловік повідомив, що на його приватну власність проник невідомий, і він здійснив два постріли із зареєстрованої зброї. Чоловік із пристрою для фото- і відеозапису отримав сповіщення про руx у підвальному приміщенні. Господар помешкання взяв зареєстровану на нього мисливську зброю та спустився до підвалу», - зазначили у поліції.

За словами заявника, там він виявив незнайомця та наказав йому вийти, однак хлопець несподівано кинувся у бік озброєного чоловіка, і останній здійснив один постріл у нижню частину тіла. Після цього він вибіг з підвального приміщення, а заявник на подвір’ї власного домогосподарства здійснив ще один постріл в землю.

За слідами крові поліцейські виявили неподалік будинку тіло 17-річного мешканця Хуста з вогнепальним пораненням стегна. Попередня причина смерті хлопця – крововтрата.

Попередньо подію кваліфікують як умисне вбивство при перевищенні меж необхідної оборони або у разі перевищення заходів, необхідних для затримання особи, яка вчинила кримінальне правопорушення. 

Передбачене статтею покарання – виправні роботи на строк до двох років або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до двох років.