За час дії заборони народним депутатам, держслужбовцям та чиновникам виїжджати за кордон з іншою метою, окрім як у службове відрядження, Державна прикордонна служба Україна не випустила з України понад 2 200 людей, які підпадають під ці правила.

Про це в прямому етері ГІТу керівник експертної групи бюро аналізу політики Віктор Бобиренко.

За його словами, такі рішення приймає не голова Верховної Ради України (ВРУ) Руслан Стефанчук або Олександр Корнієнко Перший заступник голови Верховної Ради, а в Офісі Президента.

«У нас немає таких незалежних та самостійних інституції, як ВРУ та Кабінет Міністрів України — це все структурні підрозділи ОП, які керуються за телефонним правом», — каже експерт.

Як повідомив Бобиренко, з одного боку Зеленський дуже аплодисментнозалежний, а з іншого боку він, як нарцис — ревнує до чужих слави та дій, тому всі, хто хоче затінити його абсолютно ним не сприймаються.

«Замість того, щоб нам створити уряд національної єдності, як в Ізраїлі, то у нас штучно «розхитує човна» Офіс Президента. Не можна говорити про корупцію і не можна вказувати на помилки бо це «розхитування човна», — розповів гість.

У нас, — додає Віктор Бобиренко, — «Слуги народу» роблять провал на зовнішній політичній арені. Треба, щоб не тільки Зеленський говорив на закордонну публіку, а й інші втручались в цей процес, щоб за кордоном люди не втомлювались від одноманітного обличчя та однакових меседжів.

Дивіться ВІДЕО: