Укрзалізниця планує зменшити знижки та збалансувати ціни на міжнародні рейси, що дозволить продовжити оновлювати парк вагонів і зменшити загальні збитки від пасажирських перевезень.

Про це заявили в підприємстві-перевізнику.

Згідно із повідомленням, до сьогодні для залучення пасажиропотоку Укрзалізниця застосовувала знижки майже на усі пасажирські міжнародні рейси. Разом з тим, сьогодні компанія переглядає це рішення, оскільки щороку збитки від пасажирських перевезень становили понад 12 млрд гривень.

– Зміна тарифів дозволить Укрзалізниці втримати на поточному рівні вартість квитків для проїзду у сполученнях всередині країни, а також продовжити модернізацію рухомого складу, яка активно триває навіть під час широкомасштабного вторгнення, – заявили в компанії.

Ціни на які рейси зростуть

В Укрзалізниці додають, що за спільним рішенням із залізницями сусідніх країн, на 72% зросте вартість квитків на поїзд Київ – Варшава – Київ, попит на який залишається ажіотажним.

Водночас будуть доступні й дешевші альтернативні варіанти на цьому напрямку.

– Залежно від класу місця вартість проїзду до Хелма та у зворотній бік, звідки можна зручно пересісти на Варшаву, зросте наступним чином: на поїзди з Дніпра – в межах 4-11%, з Харкова – 17-48%, з Києва – 15-47%, – додали в компанії.

Крім того, в межах 3% зросте вартість проїзду в нічних поїздах до Відня та Перемишля. А на проїзд в Інтерсіті+ Київ – Перемишль – Київ ціна збільшиться на 26%, коли ж в нічному поїзді Одеса – Перемишль – Одеса – ціна зросте в діапазоні 37-49%.

Разом з тим, без змін залишиться вартість квитків на поїзди до Кишинева та Будапешта.