27 жовтня відбулася щорічна трансляція Радіодиктанту національної єдності-2023. Його текст зі студії читав актор і театральний режисер Олексій Гнатковський. Переможців оголосили 6 грудня. 

Вчителька української мови і зарубіжної літератури Комарівської гімназїЇ Ратнівської селищної ради Галина Шура стала рекордсменкою та втретє здобула 1 місце у диктанті.

Про це вона розповіла в етері ГІТу.

За її словами, жінка бере участь третій раз поспіль, а перед цим писала ще у 2017 році. За перемогу тоді пані Галині відправили диплом та подарунки: гарні та змістовні підручники.

«Спочатку думала, що напишу текст та заховаю у шухляду столу, але знайомі переконали, що це загальноукраїнська акція й до неї приєднуються всі, навіть воїни та люди, які перебувають за межами України. Думаю, тоді і я напишу й відправлю на перевірку», — пригадує гостя.

Як повідомила вчителька, попередні диктанти були важчими, а цьогорічний видався легким.

«Зміст радіодиктанту «Дороги України» дуже цікавий та оригінальний. Читець прочитав текст так, ніби це вчитель на уроці учня», — наголосила спікерка.

Нагадаємо, що найпоширенішою помилкою стало вживання коми замість двокрапки на межі частин безсполучникового речення.

Тож, чи не сумнівалася Галина Шура у вживанні розділових знаків та чи знайома вона з жінкою з якою розділила перше місце вдруге, дізнавайтеся у ВІДЕО: