Тіло колишнього депутата Верховної Ради та зрадника Ілля Киви було виявлено сьогодні, 6 грудня, вдень близько 15 години на вулиці біля готелю «Велич Кантрі Клаб» у росії.  

За попередньою інформацією його знайшла співробітниця готелю. Кива лежав на животі обличчям у снігу, і навколо нього була велика калюжа крові, - пише Главком. 

Зараз на місці працюють співробітники поліції та спецслужб.

Також повідомляється, що номер у готелі, біля якого було виявлене тіло Іллі Киви, коштує від 10 тис. люкс – 24 тис рублів, а окремий будиночок за 7,7 тис. рублів. Він розташований у підмосковному Супонево. Комплект «Велич Кантрі Клаб» включає готель і котеджне селище. Саме там колишнього політика знайшли застреленим.

Згодом стало відомо, що ліквідація ексдепутата і зрадника Ілля Киви справа рук української Служби безпеки.

Також Головне управління розвідки Міноборони підтверджує ліквідацію Киви, сказав представник ГУР Андрій Юсов. Як розповів речник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону «Єдині новини», «доля Іллі Киви чекає кожного зрадника України».

«Так, можемо підтвердити, що Кива – всьо, і така доля спіткатиме й інших зрадників України, а також посіпак путінського режиму», – сказав Юсов.

Нагадаємо, Ілля Кива – колишній народний депутат України 9-го скликання від забороненої проросійської політичної партії ОПЗЖ. Колишній член Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності. У минолому радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та колишній голова Соціалістичної партії України (2017-2019). Колишній очільник полтавського обласного осередку «Правий сектор» (2014). Фігурант Реєстру зрадників.

Перед повномасштабним вторгненням РФ на територію України, в січні 2022 року Кива втік до Іспанії. В березні 2022 року був оголошений в підозрі в державній зраді та позбавлений депутатського мандата Верховною Радою України.

За фахом ексдепутат – педагог-психолог, магістр за спеціальністю «правознавство». 26 квітня 2021 року захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата наук з державного управління, обставини підготовки дисертації та самого захисту стали приводом для скандалу й звинувачень у недоброчесності. 17 листопада 2021 року Кива заявив, що його позбавили ступеня кандидата наук.

Головне фото - pravda.com