У росії нещодавно вийшов скандальний серіал «Слово пацана. Кров на асфальті», де романтизується вуличний кримінал, покидьки та антисоціальні елементи, які нічого не вартують в цьому житті, але марять «життям по поняттях».  

Чому на другому році війни та геноциду, який вчиняють рашисти, українці досі дивляться ворожий контент в етері ГІТу розповів доброволець ЗСУ, ветеран українсько-російської війни та громадський діяч Олег Симороз.

За його словами, найбільший вплив на нашу молодь має недокіно і недокультура країни-окупанта з якої летять ракети кожен день на Україну та звідки вбивають наших людей, бо багато хто про це забуває.

«Я довго вагався, чи треба підіймати цю тему, але коли почув від багатьох знайомих скільки молоді дивляться цей російських серіал, я був шокований. Чарти Apple Music в українській державі очолював російський саундтрек до кіно — це свідчить про те, що його подивилося багато української молоді тому я не можу про це мовчати», — зауважив пан Олег.

Доброволець ЗСУ пояснив, що у російській федерації серіали виходять з погодженнями ФБР, тобто це пропаганда ворога.

«Те, як фільм зайшов на український ринок споживання — це спланована акція на просування якої пішло багато грошей. Різні недоблогери з українською аудиторією та постійні згадки цього кіна в Tik Tok зробили свою справу», — запевняє ветеран українсько-російської війни.

Підтримувати російський продукт, — каже Олег Симороз, — дуже тупо. Українці своїми переглядами та прослуховуванням на Apple Music підтримують цих виконавців, а вони платять податки в росію з яких спонсорується ворожа «оборонка» та перетворюється на ракети котрі летять на Україну.

Варто зазначити, що серіал романтизує вуличний бандитизм.

«Ідеалізація вуличних бандитів та крадіїв — це ненормально. Я не знаю, як на таке можна витрачати час, — наголошує гість і додає: люди, що ви дивитесь, я хочу застерегти і вберегти молодь котра повелася на цю тупу російську ідеологію романтизації люмпенів (ред.— декласовані верстви населення, що опинилися на «дні» суспільства й нездатні до самостійного організованого руху, хоча висувають завищені соціальні вимоги й претензії)».

Спікер закликає, якщо ви не можете дивитись українське кіно і вас тягне на бандитську романтику, то краще подивіться серіал «Гострі картузи».

Ворог це використовує, навмисно, він намагається отупити нашу молодь, щоб вона не цікавилася історією та національно-патріотичним вихованням.

 «Передаю привіт Міністерству культури України за що і на що ми виділяємо вам мільярди гривень? Російська ІПСО добре спрацювала, як мінімум на наших дітей», — підсумував Симороз.

Він вважає, що з цієї ситуації потрібно усім зробити висновки: батькам приділяти більше часу для виховання дітей, а не просто кидати все на самопотік, адже вони мають бути авторитетом і слідкувати, що дивляться діти. Держава має сприяти національно-патріотичному вихованню. А мінкульт має робити все, щоб українська молодь не споживала рашистський контент.

«Це спрацювало на підлітків, бо в них низький рівень спілкування в закладах освіти там сухе викладання і у дітей не цікавляться чим вони живуть, а також низький рівень спілкування в родинах. Батьки не цікавляться життям дітей, а діти постійно сидять в комп’ютері. Батьки думають, що це добре, бо дитина фактично не дурна, тобто все гаразд – це потрібно змінювати», — сказав громадський діяч.

Дивіться ВІДЕО: